Telomerul – testarea genetică … Sănătate la nivel celular!

Telomerul – testarea genetică … Sănătate la nivel celular!

… și bine v-am regăsit!

Ne-am lăsat un pic așteptați, ce-i drept. Am fost un „pic” ocupați , am luat pulsul pieței: revista Elle a încercat Telomerul – testarea genetică. Mulțumim frumos pentru încrederea acordată!

elle

De asemenea, i-am lăsat informației răgaz să se așeze. S-a tot vorbit despre genetică, însă despre telomer și rolul pe care îl joacă în Age Management Medicine, mai puțin.

Urma să povestim de ce este această testare integrativă și cum a decurs consilierea medicală pentru mine.

Testarea a sesizat problema pe care o am la nivelul intestinului, dobândită datorită stresului oxidativ, care afectează în mod direct longevitatea celulară, de aceea există o diferență de 1 an și 1o luni între vârsta mea biologică (celulară) și cea cronologică.

Și DA, a validat eforturile mele de până acum: alimentație personalizată cu Pinner Test, sport, mindfulness și wellness, în ciuda volumului de muncă și stres. Practic toate analizele incluse în pachetul pentru check-up-ul anual de bază, decontate de casa de asigurări, completate de câteva testări mai elaborate pe care l-am făcut la un laborator local (hormonii tiroidieni, ATPO și altele) la recomandarea D-nei Dr. Alina Stoica, au ieșit foarte bune.  Telomerul – vârsta celulară  a validat aceste analize.

Și  m-a atenționat! E important ca de acum încolo să nu permit acestei diferențe (între vârsta mea biologică și cea cronologică) să se adâncească și să întreprind demersurile necesare.

Ce am de făcut?

În primul rând, să țin cont de recomandările primite din partea D-nei Dr. Alina Stoica, terapeut nutriționist și partener Amira’s – The Well-being Hub,„fondatoarea unui concept UNIC în România, prin care propune conturarea unei educații asupra valențelor alimentației în sănătatea fizică, emoțională și intelectuală”, o citez.

În vederea obținerii unor rezultate de durată este necesară menținerea unui echilibru trup, minte și suflet, conform abordării noastre integrative de la Amira’s, pe care o are și doamna doctor.

Ședința a decurs minuțios și foarte personalizat. În primul rând, doamna doctor mi-a făcut o anamneză detaliată. M-a ascultat, nu m-a auzit, am stabilit niște obiective împreună și a venit cu soluții pentru fiecare „craving” sau nevoie pe care o am. Abordarea prietenească și foarte caldă, m-a făcut să o îndrăgesc și să fiu motivată în aplicarea recomandărilor primite: o prezentare powerpoint personalizată cu retețe și sfaturi numai pentru mine. Mă bucură enorm când și eu, la rândul meu, beneficiez de sfaturi atât de personalizate. Când am gătit primul cuscus post consiliere, la D-na Dr. Stoica m-am gândit.

amira-1312

Cum putem preveni îmbătrânirea telomerilor sau acționa în vederea întineririi lor?

  • în baza unui plan personalizat de alimentație – eu îl am și  în baza intoleranțelor pe care le am!
  • managementul stresului oxidativ
  • meditația și mindfulness
  • menținerea unui echilibru hormonal
  • sportul
  • vitaminele și suplimentele nutriționale (vitamina B12 are puternice proprietăți antioxidante)
  • somnul

Dintre toate acestea, în cazul meu, cel mai important este reducerea stresului antioxidant. Am sporit activitățile de wellness și iau un supliment, diferit de tot ceea ce luam până acum: supliment complex de vitamine, magneziu, vitamina C, Omega 3.

Este un supliment-nativ, puțin spus inovativ. Revin cu noutăți cât de curând…

Amira Syoufi – Host and Story-teller at  

 logo Amira's

P.S. Articolul este povestit în baza informațiilor oferite de către partenerul nostru, echipa de medici și documentația internă de la Amira’s. Pentru detalii suplimentare sau studii clinice, echipa noastră îți stă cu drag la dispoziție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *