Află care sunt alimentele care îți fac rău, nu îți sunt benefice sau te îngrașă!

De ce este Pinner Test testul pionier în depistarea intoleranței alimentare?

Este cel mai recent test lansat la nivel mondial în domeniul depistării intoleranței alimentare. Face parte din categoria testelor imunologice de ultimă generație și are la bază o metodologie medicală foarte minuțioasă numită Microarray Plus cu aprobarea FDA-ului (Federal Drug Administration).

Promovat în România din aprilie 2013, în exclusivitate prin compania Amira’s Boutique Services, Pinner Test-ul a fost bine primit și de publicul larg din România. Le mulțumim clienților noștri pentru încrederea acordată!

Urmărește video-ul explicativ Pinner Test, care prezintă ce este intoleranța alimentară:

De ce este echipa noastră pionieră în domeniul depistării intoleranței alimentare?

Echipa noastră a adus conceptul în atenția publicului larg și a evenimentelor dedicate medicilor, prin cea mai mare și prima investiție care s-a făcut la noi în România atât în media, cât și în cadrul evenimentelor dedicate medicilor și unei alimentații sănătoase, prezidate în 2010 de către D-ul Profesor Dan Mircea Cheța, respectiv în anul 2012 de către D-ul Profesor Nicolae Hâncu în cadrul primei ediții a Conferinței Sănătate prin Alimentație, ceea ce a făcut ca investiția coordonată de către echipa noastră să fie o reală contribuție în ceea ce privește promovarea conceptului pentru publicul larg și în rândul lumii medicale din România.

De asemenea, este demn de menționat faptul că Amira's a coordonat echipa care a lansat primele statistici cu privire la intoleranța alimentară în România, după ce s-a stat de vorbă cu fiecare client în parte pentru a vedea rezultatele obținute în urma aplicării recomandărilor personalizate oferite de către specialiștii echipei.

Top 5 beneficii ale testului Pinner Test:

 • Are la bază cea mai recent lansată metodologie de depistare a intoleranței alimentare la nivel mondial: Microarray Plus și are certificarea FDA-ului în SUA, unde testul se bucură de un real succes.

 • Decelează intoleranța alimentară la 200 de alimente.

 • Acuratețea testării de peste 98%.

 • Diferențierea intoleranțelor permanente de cele temporare.

 • Procedura de recoltare este foarte simplă și minimum invazivă, ceea ce îl face să aibă o aplicabilitate foarte mare mai ales copiilor, începând cu vârsta de 2 ani, vârsta la care testul poate fi efectuat, întrucât atunci imunitatea copilului este bine dezvoltată.

 • Echipa flexibilă, care are grijă să personalizeze întreagă experiență, pentru a te deservi cât mai bine.

 • Îți răsplătim fidelitatea, cu o serie de beneficii menite și gândite special pentru tine. Pentru detalii te rugăm scrie-ne la adresa: boutique@amirasyoufi.com.

Comanda Pinner Test

Pinner Test-ul este testul de ultimă generaţie, care depistează intoleranţa alimentară la 200 de alimente. În Europa, majoritatea oamenilor optează pentru un test de depistare a intoleranței alimentare ȋnainte de a ȋncepe un plan nutriţional. Diferenţa dintre Pinner Test și testele de depistare a intoleranţei alimentare de veche generaţie se datorează metodologiei de testare de tip micro chip lansate în urma cu 3 ani. Pinner Test depistează atât intoleranţa permanentă, cât şi cea temporară.

Testul este disponibil ȋn varianta do-it-yourself, cu livrare de către compania Amira’s Boutique Services la domiliciu sau adresa solicitată prin curier sau cu recoltare la sediul administrativ al companiei, respectiv recoltare la adresa solicitată, servicii disponibile pentru București.

Avantajele testului:

 • Este uşor de efectuat.

 • Metoda de recoltare simplă si minim invazivă permite utilizarea testului în cazul copiilor ȋncepând cu vârsta de 2 ani, atunci când imunitatea acestora este relativ bine dezvoltată.

 • Compania Amira's Boutique Services se ocupă de recoltare, respectiv de livrare, după caz, iar ulterior de preluarea dispozitivului kit, pe care Pinner Test ȋl pune la dispoziţie.

 • Tesul presupune prelevarea câtorva picături de sânge. Ȋn consecinţă, timpul necesar efectuării testului este scurt.

Metoda de recoltare este similară celei utilizate în testarea glicemiei. Pentru detalii click aici.

Probele primite sunt transportate, ȋn cele mai bune condiţii, către laboratorul.

Rezultatele testului sunt livrate de compania Amira’s Boutique Services așa cum sunt transmise de către compania Pinner Test în 15 zile lucrătoare de la recepția probei de sânge.

Cât costă?

Pinner Test-area este implementată sub forma unui pachet de servicii integrativ pentru tine.

Scapi de inflamația provocată de alimentele la care ai intoleranță cu Pinner Test - testul care îți îmbunătățește viața, testul care îți personalizează alimentația!

Pentru detalii privind prețul pachetului de servicii Pinner Test și alte reduceri oferite pentru pachetele double sau family, click aici.

De ce este Pinner Test cel mai avansat test pentru depistarea intoleranţei alimentare?
 • Diferenţiază intoleranţele active de cele pasive.

 • Face o scanare de tip IgG.

 • Are o rată de acurateţe foarte mare, de peste 98%.

 • Rezultate sunt de ȋnaltă precizie, ȋn comparaţie cu metodele precedente.

Pinner Test este un protocol standard pentru majoritatea nutriţoniştilor din SUA. Oricare plan nutriţional ar trebui să aibă la bază testul de depistare a intoleranţei alimentare, ȋn vederea depistării sensiblităţilor alimentare individuale pe care le are fiecare dintre noi. Pe lângă metodologia medicală de ultimă oră, denumită Microarray Plus, Pinner Test se diferenţiază de vechile teste prin faptul că diferenţiază intoleranţa alimentară temporară de cea permanentă.

Conform rezultatelor statistice obţinute de echipa noastră ȋn România, s-a constatat o ȋmbunătăţire de peste 70% a simptomatologiei aferente sau ȋn foarte multe cazuri simptomatologia a dispărut complet.

Pinner Test-ul necesită vreo pregătire ȋn prealabil?

Nu. Puteţi să fi mâncat sau băut ȋn prealabil.

Cât timp durează până când primesc rezultatul?

Vei primi rezultatul la 15 zile (lucrătoare) de la efectuarea testului.

Cine nu poate face testul Pinner Test?

Femeile ȋnsărcinate sau oamenii care folosesc tratament cu corticostoizi, ȋntrucât rezultatul poate avea o acurateţe mai mică.

Cum voi ȋnţelege rezultatul testului?

Rezultatele sunt livrate ȋntr-o formă foarte simplu de ȋnţeles. Pachetul nostru de servicii, include o consiliere nutriţională ȋn care are loc interpretarea rezultatului şi recomandarea unor obiceiuri alimentare personalizate. De asemenea, ai parte și de alte beneficii „surpriză”.

Ce metodologie medicală foloseşte Pinner Test?

Pinner Test are la baza metodologia medicală minuţioasă denumită Microarray Plus.

Deşi metodologia de testare, pare asemănătoare cu metoda clasică ELISA, include numeroase tehnologii avansate. Cea mai importantă o reprezintă analiza antigenelor pentru a diferenţia intoleranţa activă, de cea pasivă. Această tehnologie nouă, este computerizată. Aceste chip-uri microarray au nevoie doar de câteva picături de sânge.

 • Identifică anticorpii de tip IgG.
 • Are o rata de acurateţe foarte mare.
Ce este intoleranţa alimentară?

Intoleranţa alimentară se referă la dificultatea ȋn digerarea anumitor alimente.

Intoleranţele alimentare pot fi temporare sau permanente.

Ce este intoleranţa alimentară temporară?

Intoleranţa alimentară temporară poate fi cauzată de:

 • Mâncatul prea mult şi prea des al unui anumit aliment.
 • Reacţii la aditivi alimentari.
 • Anotimpurile cu mai mult sau mai puţin polen pot genera reacţii diverse de la o persoană la alta.
 • Viruşi care cauzează răceala sau gastrita.
 • Medicaţie diversă precum antibioticile. Apariţa candidozei generează de asemenea infecţia cu drojdie.
 • Femeile pot avea intoleranţe alimentare temporare ȋn perioada ovulaţiei sau ȋn perioada premenstruală. De asemenea, la schimbările hormonale care apar la menopauză, ȋn timpul sau după perioada sarcinii, naşterii sau alăptării.
Ce este intoleranţa alimentară permanentă?

Cauza principală a intoleranţei alimentare permanente o reprezintă lipsa unei enzime necesare ȋn vederea digestiei complete a alimentului ȋn cauză sau sindromul de intestin iritabil.

Ce este o enzimă sau deficienţa enzimatică?

Enzimele sunt proteine specializate care apar ȋn organism pentru a ȋndeplini mai multe sarcini. Ele ajută metabolismul prin descompunerea, transportul si transformarea alimentelor pe care le ingerăm şi se găsesc ȋn tractul digestiv, ficat, rinichi şi alte structuri ale organismului care sunt implicate la fiecare nivel, de la metabolizarea celulară la procesarea compuşilor chimici din ficat.

Atunci când o persoană are deficit enzimatic, corpul nu produce suficient dintr-o enzimă. Acest lucru se produce de obicei datorită uneri erori genetice unde codul producerii enzimei nu este prezent sau este distorsionat cumva. Simptomele deficienţei pot apărea la scurt timp după naştere, căci poate duce la apariţia multor probleme de sănătate. Pacienţii pot experimenta crearea toxinelor ȋn organism, care afectează buna funcţionare a organelor şi poate produce intoleranţe alimentare.

Care sunt simptomele principale ale intoleranţei alimentare?

Atunci când apare o reacţie IgG mediată la un aliment sau cu alte cuvinte, intoleranţa la un anumit aliment sau băutură, organismul produce o varietate de reacţii inflamatorii căci identifică ȋn mod incorect ingredientul ca pe o ameninţare.

Spre deosebire de reacţiile alergice, aceste reacţii pot apărea cu o ȋntârziere de până la 72 de ore şi variază ȋn severitate afectând digestia, ȋncheieturile, respiraţia, nivelul energetic al organismului şi chiar şi starea psihică.

Care este diferenţa ȋntre intoleranţa alimentară şi alergia alimentară?
Alergia alimentară

Alergia alimentară este destul de rară, afectând 2% din populaţia adultă. Ȋn timpul unei reacţii alergice sistemul umanitar simte că este invadat si produce anticorpi IgE (imunoglubulina IgE). Pentru a contracara alimentul sau băutura pe care o consideră în mod greşit a fi nociv, respectiv dăunătoare.

Răspunsul inflamator al corpului în această circumstanţă poate varia de la un nivel mediu la unul sever şi poate afecta unul sau mai multe sisteme în organism, precum sistemul digestiv, respirator sau dermatologic. Ȋn cazuri extreme, sistemul imun generează un răspuns la nivelul întregului organism şi are drept rezultat o reacţie sistematică (anafilaxia) care poate fi fatală.

Intoleranţa alimentară

Spre deosebire de alergie, intoleranţa alimentară implică de obicei o reacţie biologică întârziată care deşi de cele mai multe ori produce disconfort ş neplăcere, nu este vitală. Intoleranţa alimentară are o incidenţă mult mai crescută şi afectează mai mult decât jumătate din populaţia mondială.

Beneficiile depistării intoleranței alimentare la timp.

În timp poți preveni apariția unor boli cronice. Numai o alimentație sănătoasă te poate ajuta să îți menții starea de bine și să fii sănătos pe termen lung.

Când poate fi efectuată testarea intoleranței alimentare?

Începând cu vărsta de 2 ani, când copilul are imunitatea bine dezvoltată.

Pentru mai multe informații accesează: pinnertest.