Care este vârsta ta biologică?

DA, testarea genetică a telomerului este disponibilă acum și la noi în țară prin Amira's!

Amira's îți "povestește", succint și la obiect, care sunt beneficiile acestei testări, partenerii noștri îți pun la dispoziție testarea, iar echipa noastră de medici te îndrumă și te susțin în demersul pe care îl întreprinzi către o viață mai frumoasă.

Îți oferim, după cum te-am obișnuit, servicii integrate la 360 de grade…

Telomerul: ceasul tău biologic

Telomerul

De ce este testarea genetică a telomerului o testare anti-aging?

Telomerele reprezintă mecanismul de bază care reglează și controlează viabilitatea celulară, de aceea lungimea lor oferă o imagine de ansamblu asupra modului în care organismul îmbătrânește.

Ce este telomerul și de ce joacă el un rol foarte important în medicina personalizată preventivă?

Telomerul este o secțiune de material genetic care se află la capătul fiecărui cromozom. Rolul lui principal este acela de împiedica unirea a doi cromozomi prin unirea neomoloagă a capetelor.

Pentru a avea o imagine vizuală, am putea să îl comparăm cu cea a capetelor șireturilor… Așa cum rolul lor este să împiedice șiretul să se deșire, tot așa telomerele joacă rolul foarte important de a păstra informația genetică nealterată.

telomere

Odată cu îmbătrânirea celulelor, telomerele se scurtează. În cele din urmă, devin prea mici pentru a mai permite replicarea celulară. Astfel, celula nu se mai divide și apoi moare.

Testarea anti-aging pe care echipa noastră o lansează în premieră în România, poate determina lungimea telomerului individului în raport cu vârsta lui; cu alte cuvinte telomerul îți spune care este vârsta ta biologică (celulară) în raport cu cea cronologică.

Odată cu diminuarea importantă a telomerelor, cromozomul își pierde stabilitatea și apar numeroase rearanjări ale cromozomilor determinând moartea celulară (apoptoză) sau intrarea într-o stare de senescență.

Astfel, lungimea telomerului este un biomarker vital care oferă un insight foarte important în înțelegerea procesului de îmbătrânire a organismului:

 • preventiv: preîntâmpinarea simptomatologiei, la timp, va rezolva 90% dintre cazuri; doar în 10% dintre cazuri va fi necesar un diagnostic de ultimă fază;
 • personalizat: tratamentul potrivit pentru tine la momentul potrivit;
 • participativ: contribuția proactivă a nutriționistului, cadrului medical, persoanelor, respectiv centrului de wellness care se ocupă de starea ta de bine
Telomere

Consecințele scurtării telomerelor:

 • Țesuturile își pierd capacitatea de a se reînoi;
 • Celulele Stem nu se mai pot duplica într-un număr suficient;
 • Imunitatea scade;

Beneficiile testării genetice a telomerului:

 • Reprezintă o resursă neprețuită, personalizată, un suport de bază pentru medicul tău;
 • Identifică individual cazurile de accelerare a îmbătrânirii biologice;
 • Este un suport pentru testările tradiționale și genetice pentru diagnosticarea precoce a bolilor și pentru a putea acționa în consecință;
 • Măsoară longitudinal vârsta ta biologică, în timp, și te ajută, astfel, să monitorizezi eficiența și să respecți programele de wellness și de anti-aging pe care le urmezi.
Sanatate si viata

Îmbătrânirea este un proces eterogen. Oare de ce unii oameni înaintează în vârstă și au o înfățișare tinerească și o stare de sănătate impecabilă, pe câtă vreme alții întâmpină probleme de sănătate de timpuriu?

Factorii influențatori sunt complecși, însă pot fi sumarizați în trei mari categorii:

 • Moștenirea genetică;
 • Factorii de mediu;
 • Modul de viață;

Lungimea telomerului un biomarker vital datorită rolului pe care îl are în bolile legate de vârstă (Age Management Medicine) și implicit, în medicina preventivă personalizată.

Există peste 18,000 de articole știinifice și medicale care au demonstrat rolul principal pe care îl joacă telomerul în bolile legate de vârstă. Pentru detalii, scrie-ne la: medici@amirasyoufi.com.

Cum comand?

Scrie-ne la: boutique@amirasyoufi.com sau sună-ne la: 0723.144.761.

În cât timp primesc rezultatul?

Rezultatul este transmis în aproximativ o lună de la data recoltării probei de sânge, de către laboratorul partener.

Cum mă pregătesc de testare?

Testarea nu necesită niciun post în prealabil.

Recoltarea are loc în zilele de luni și marți, până-n orele 15:30, inclusiv, exclusiv pe bază de programare și este necesar sânge intravenos.

Dispozitivele de recoltare sunt oferite de către partenerii noștri.

Unde este procesată proba de sânge?

În Spania (cu expertiză americană). Detalii aici!

Colaborăm cu lideri mondial în măsurarea telomerului și a activității telomerazei.

În anul 2009 trei cercetători au primit premiul Nobel pentru rezolvarea unei probleme majore în biologie: “a modului în care cromozomii se replică complet în timpul diviziunii celulare și sunt protejați să nu se degradeze". Laureații Nobel au demonstrat că soluția se află la capetele cromozomilor: în telomere și în enzima care le formează: telomeraza.

Rămâi cu noi să afli numele acestor laureaților Nobel pe Amira's.

Cum se numește laboratorul partener?

Scrie-ne și vei beneficia de informații inovative și detaliate. Comunitatea Amira's beneficiază de informații în exclusivitate.

Pentru informații suplimentare cu privire la testarea genetică a telomerului, îți stăm cu drag la dispoziție la adresa: boutique@amirasyoufi.com.

Testarea genetică a telomerului: preventivă, personalizată, predictivă și mai ales, participativă 100% în îmbunătățirea modului tău de viață!

Smiley Face

Pentru medici, avem pregătite prezentări medicale, cu privire la aplicabilitatea clinică a testării genetice a telomerului.

În vederea unui parteneriat sau pentru întrebări punctuale, vă stăm cu drag la dispoziție.

Contact Medic