Verdictul telomerului: DA ori BA!

Prevenție și (pre)diagnostic!

Inovația premiată Nobel în 2009, despre care revista The New York Times vorbea încă din 2007, este disponibilă acum în România la Amira’s: Telomerul - testarea genetică. O testare de ultimă generație care îți spune la momentul „acum” care este vârsta ta biologică (celulară) în raport cu cea cronologică. Este o testare pe care echipa noastră o consideră o analiză “minuțioasă la 360 de grade”, chiar înainte de a o încadra în sistemul complex Amira’s.

Deoarece întregul proces este detaliat, pas cu pas, raportul este complet și explică foarte bine fiecare valoare și grafic în parte: lungimea telomerilor îți spune cum stai cu sănătatea la nivel celular.

Telomer varsta celulara
Cum decurge testarea?

Pentru recoltarea celor 10 ml de sânge intravenos necesar analizei Telomerul- testarea genetică, te invităm să completezi un chestionar detaliat care va “cuprinde” întrebări despre ritualul tău de viață cotidian. El are ca scop evidențierea modului în care aceste tabieturi afectează procesul de îmbătrânire pentru tine și de asemenea, pentru a personaliza raportul tău.

Telomerul - testarea genetica
Ce spune testarea despre sănătatea ta?

Telomerul- testarea genetică este o testare avansată cu dublu rol:

1. Preventiv

Validează eforturile tale de prevenție, alimentație sănătoasă și mod de viață sănătos. Cum? Dacă vârsta ta biologică (celulară) este mai mică sau cel puțin egală cu cea cronologică, atunci vei știi cu certitudine că ești pe făgașul cel bun și că organismul tău funcționează în parametri normali. În acest caz, lungimea telomerilor tăi este una bună, iar sănătatea ta este tun.

Sănătate la nivel celular!

Sanatate la nivel celular
2. Pre-diagnostic sau diagnosticare la timp:

Iar dacă vârsta ta biologică (celulară) este (mult) mai mare decât cea cronologică, atunci ai cel mai bun semnal de alarmă că organismul tău nu funcționează în parametri normali, un prilej pentru un prediagnostic sau diagnostic la timp.

Rezultatul Telomerului - testarea genetică este complet și complex.

Are 13 pagini, în care fiecare valoare oferită este descrisă detaliat.

El determină viața ta celulară, care poate fi mai mare, egală sau mai mică decât vârsta ta cronologică. Obiectivul tău rămâne să adaptezi modul tău de viață rezultatului, pentru a reduce scurtarea telomerilor și a contribui la refacerea lor.

Analiza îți spune care este lungimea mediană a telomerilor tăi, o dată. Dacă telomerii tăi ar fi aliniați în funcție de mărime, lungimea mediană ar reprezenta media lor în funcție de lungime.

De asemenea, mai include un procentaj, numit 20% percentile, care examinează îndeaproape telomerii tăi, pentru a determina câți dintre ei sunt scurți.

Care este vârsta ta celulară?

Expertiza analizei

Partenerul nostru din Spania are aprobarea FDA-ului ca laborator de diagnostic clinic și este singurul laborator din Spania care beneficiază de această acreditare. De asemenea, are aceeași certificare obținută și pentru eșantionul populației avut în vedere pentru analiza telomerilor.

Alte acreditări:

 • Definitive U.S. Federal CLIA Certificate of Accreditation for “methodology” as a clinical and diagnostic test.

 • Definitive ISO 15189 and A2LA accreditations.

Utilitatea testării genetice a telomerilor:
 • Telomerii joacă un rol semnificativ în bolile cronice și în tot ceea ce înseamnă Age Management Medicine (bolile legate de vârstă, prevenție la 360 de grade). De aceea, menținerea unei stări cât mai sănătoase a telomerilor este importantă nu doar pentru longevitate, ci și pentru sănătate.

 • Un mod de viață proactiv, sănătos și benefic, validat de această testare, reduce semnificativ riscul debutului unei boli.

 • Schimbarea obiceiurilor cotidiene, reduce scurtarea telomerilor provocată de stresul oxidativ și de stresul cronic.

 • Măsurarea telomerilor poate oferi un “insight” clinic și ghidare asupra nivelului de îmbătrânire celulară a individului, un suport de bază pentru medicul curant.

Beneficiile testării:
 • În caz de avorturi spontane repetate sau infertilitate (individuală sau de cuplu) – unde nu s-a putut identifica o altă cauză;

 • În depistarea precoce a debutului unor boli degenerative, cronice;

 • În evoluția (prognosticul, severitatea) unor boli asociate cu vârsta;

 • În cazul în care în familie există boli alergice, imune sau alte boli având originea necunoscută sau multiple posibile cauze, analiza ar putea fi utila corelată cu rezultatul altor investigații;

 • "aduce informații în anumite tipuri de tumori (telomerazo- pozitive)”.

Analiza e utilă mai ales în ariile unde, deși numeroase, cercetările încă nu au dat raspunsul 100% al cauzei: boli cardiovasculare, hipertensiune, ateroscleroza arterei coronare, accidente vasculare cerebrale, diabet, boli imune, alergii …și în cazurile de cancer.

Există peste 7.000 de studii care arată relevanța telomerilor în cazurile de cancer. Scrie-ne și îți povestim mai multe.

Hai la Amira’s să aflăm împreună care este vârsta ta celulară (vârsta biologică a organismului tău)!